Stel een vraag over het werk in de isolatiebranche  

Heb je een vraag over het werk in de isolatiebranche? Stel deze vraag dan via het contactformulier op deze pagina. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact op. 

Misschien vind je het antwoord op jouw vraag al direct onder de veelgestelde vragen.

Meest gestelde vragen (klik op het plusje voor de antwoorden): 

Wat houdt het werk in?

Met jouw collega’s zorg je dat grote gebouwen, leidingen en machines isoleert. Isoleren is belangrijk om energie te besparen, geluidsoverlast te beperken en mensen veilig te laten wonen en werken. Isoleren is vakwerk, want er moet gemeten, getekend en isolatiemateriaal gemonteerd worden. Je werkt veel met je handen en je leert het vak vooral  in de praktijk. 

Isolatiewerk vindt vooral plaats in de industrie, grote gebouwen en de scheepvaart.

Wat kan ik verdienen in de isolatiebranche?

Jouw salaris is onder andere gebaseerd op jouw functie het aantal jaren werkervaring. Het startsalaris van een beginnend isolatiemonteur is ongeveer 1700 euro en dit kan oplopen naar 2800 euro bruto op basis van ervaring en opleiding.

Voor specifieke informatie kan je contact opnemen met ons.

Welke diploma’s heb ik nodig?

Als isolateur kan je in enkele functies beginnen zonder specifieke diploma’s. Maar technische affiniteit en handigheid is belangrijk. 

In vacatures wordt vaak een MBO opleiding gevraagd, maar geen specifieke. In de branche zijn diverse cursussen mogelijk om door te groeien. Er zijn wel werkzaamheden waarvoor je verplicht cursussen moet doen en certificaten halen.

Kan ik een cursus doen?

Er zijn verschillende cursusmogelijkheden om te starten als isolatiemonteur. Je kunt starten met de introductiecursus en daarna doorgroeien. Afhankelijk van jouw werkomgeving en baan zijn specifieke cursussen noodzakelijk.

Welke functies zijn er?

Er zijn verschillende banen in de isolatiebranche. Van isolatiemonteur, opmeter tot plaatbewerker. En er zijn ook doorgroeimogelijkheden naar werkvoorbereider of projectleider. Kijk eens op onze routekaart voor een overzicht van de mogelijkheden.

Stel hier jouw vraag

Laat hier jouw gegevens en vraag achter en we nemen contact met je op!

Stel een vraag over het werk in de isolatiebranche